Boek direct bij ons jouw verblijf en ontvang:

 • korting-icon
  5% korting
 • korting-icon
  Stay Longer, Pay Less (vanaf 8% extra korting)
 • sportfaciliteiten-icon
  Gratis toegang tot Sport & Play
 • game-on-icon
  Gratis fietsroutes
 • ontbijt-icon
  Uitgebreid ontbijt
 • annuleren-icon
  Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aankomst

Boek direct bij ons jouw verblijf en ontvang


5% korting


Boek nu
Hello you - 5% korting

Nederlands sportiefste fietshotel HUP

De beste plek als je even weg wilt van huis

De Brabantse landschappen zijn prachtig! Bossen, heide, uitgestrekte weilanden, idyllische huisjes en honderden kilometers fietspad. Vanuit fietshotel HUP spring je zo op je fiets. De mooiste fietsroutes voor de recreatieve fietser, wielrenner en mountainbiker. Ontdek de door ons geselecteerde fietsroutes hieronder en boek je overnachting bij HUP.

Alle voordelen van ons fietshotel:

 • Fietsverhuur mogelijk
 • Oplaadpunten voor elektrische fietsen beschikbaar
 • Gratis je fiets stallen in onze overdekte en afgesloten fietsenstalling
 • HUP ligt in het hart van verschillende fietsroutes
 • Gelegen vlakbij de Strabrechtse Heide
 • Stevig ontbijt altijd inbegrepen bij je overnachting

Alles wat je nodig hebt

hup-sport-mierlo-fiets-fietsenstalling_v1

Fietsenstalling

Je eigen fiets meenemen? Natuurlijk! Je kunt gratis je fiets stallen en opladen in onze overdekte en afgesloten fietsenstalling.

hup-sport-mierlo-fiets-lucht-station

Oplaadpunten + lucht

Je elektrische fiets opladen of je banden van wat extra lucht voorzien? Dat kan!

hup-sport-mierlo-fiets-fietsenstalling

Fietsverhuur

Niet in de gelegenheid je eigen fiets mee te nemen? Geen enkel probleem! Maak gebruik van onze fietsverhuur. De keuze: e-bike, citybike, fiets met kinderzitje of een kinderfiets.


3 uur fietsen: € 10,-

1 dag fietsen: € 15,-

2 dagen fietsen: € 29,-

3 dagen of meer: + € 13,-


Liever een E-bike, Mountainbike of E-scooter huren?


1 dag E-bike: € 25,-

1 dag Mountainbike: € 45,-

1 dag E-scooter: € 59,50


Wij raden je aan om vooraf even contact op te nemen met onze receptie. Dan zorgen wij dat de fiets klaar staat.

hup-sport-mierlo-zwembad

Zwemmen en sauna

Na een fietstocht lekker relaxen in de sauna of het zwembad? Dat kan bij HUP. Onze hotelgasten hebben vrije toegang tot onze wellness & sauna faciliteiten. Voor een meerprijs kun je zelfs nog een massage boeken.

hup-sport-mierlo-ontbijt

Uitgebreid ontbijt

Voordat je op pad gaat eerst heerlijk ontbijten. Begin de dag goed zodat je er een poos tegenaan kan. Een goede basis! Het ontbijt is altijd inbegrepen bij een overnachting. You're welcome.

hup-sport-mierlo-bed

Heerlijk bed

Eten, fietsen en slapen. Een goede nachtrust is belangrijk na een inspanning op de fiets. Al onze kamers zijn voorzien van goede king-size bedden.

Fietsen en goed eten

HUP nodigt je uit in de Sports Bar voor een snelle hap of een lekker verfrissend drankje. In restaurant HUP EET serveren we je mooie klassiekers met een moderne twist en gerechten van alle continenten. Maarja, wie heeft een kok nodig als jij zelf een ware keukenprinses (m/v) kunt zijn? Van bowlen krijg je een oerhonger. Dan is ons all-inclusive bowl & grill arrangement perfect.

hup-hotel-mierlo-fietshotel-bowlen-grillen

Grillen & bowlen

Onbeperkt eten van vlees, vis én vega. Aangevuld met salades, groente, brood en frites. Wel zo lekker na een lange fietstocht.

hup-restaurant-hup-eet

HUP Eet

HUP nodigt je uit in haar lekkere restaurant EET. Kom hier relaxed tafelen. We serveren je mooie klassiekers met een moderne twist en gerechten van alle continenten.  

hup-hotel-mierlo-fietshotel-sport-bar

Sports Bar

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je vochtniveau op peil te houden. Vóór het sporten, na het sporten. Of gewoon even tussendoor. In de Sports Bar staat iets lekkers te eten en te drinken voor je klaar.

De mooiste fietsroutes van Brabant

HUP is gevestigd in Mierlo, bekend van de Strabrechtse Heide. Dit prachtige natuurgebied leent zich uitstekend voor prachtige fiets- en MTB routes. Dus ben je op zoek naar een leuk fietshotel in Brabant dan ben je van harte welkom bij fietshotel HUP.

De Strabrechtse Heide en hoor de klokken

lengte: 43.48 km 

thema: landelijk, lekker, natuurlijk

 2 uur 31 min  2 uur 1 min


De Strabrechtse Heide is met haar bossen, heide en vennen een schitterend natuurgebied. Fiets in alle rust tussen de grazende schaapjes, verschillende libellensoorten en bijzondere plantensoorten. Je kan hier ook even afstappen om een korte wandeling te maken als aanvulling op je fietstocht. Naast de mooie natuur kom je ook door de plaatsen Asten en Heusden waar je jouw dagje uit compleet kan maken. Zo kan je een bezoek brengen aan het Klok & Peel museum waar de grootste collectie van klokken en beiaards ter wereld te bezichtigen is.


Naast deze klokken en beiaards is er ook van alles te vinden over het natuurgebied de Peel, gelegen bij Asten. In Asten is ook een bezoek aan Kasteel Asten de moeite waard. Dit kasteel is in de oorlogen zo getroffen dat het gebouw helaas tot ruïne is verworden. De voorburcht staat nog in volle glorie en ook de ruïne die over is gebleven schetst een idyllisch plaatje. 

Van Gogh Nuenen

lengte: 45.96 km 

thema: cultureel

 3 uur 3 min  2 uur 27 min


Vincent van Gogh woonde en werkte van december 1883 tot november 1885 in Nuenen. Zijn verblijf in Nuenen wordt beschouwd als een van de belangrijkste en meeste productieve periodes in zijn leven. Met grote inzet maakte hij in Nuenen 194 schilderijen, waaronder ‘De aardappeleters’, 313 tekeningen, 25 aquarellen en 19 briefschetsen.


Daarnaast vormen Nuenen zelf en haar omgeving een collectie op zich. Maar liefst 23 gebouwen en landschappen hebben een directe relatie met het tweejarig verblijf van Vincent in Nuenen. Van die 23 objecten zijn er 14 door hem, één of meerdere keren geschilderd of getekend. De Van Gogh fietsroute loopt langs deze levende collectie.


"En het Brabant dat men gedroomd heeft, daar komt de werkelijkheid soms al heel dichtbij..."

Brief 446, Nuenen, 15 mei 1884.

Watermolens en een stukje Wilhelmina kanaal

lengte: 31.75 km 

thema: dorpen, historisch, lekker

 1 uur 50 min  1 uur 28 min


Dat Nederland echt een land vol water is kom je ook deze route weer achter. Het Wilhelminakanaal begint in Zuid-Willemsvaart bij Laarbeek en loopt door tot Amer bij Geertruidenberg. Je fietst deze route langs een klein gedeelte van dit 68 kilometer lange kanaal.


Daarnaast vind je in Nuenen de Opwettense Watermolen dat het grootste waterrad heeft van heel Nederland. Als je de beek 'Kleine Dommel' stroomopwaarts volgt, vind je vervolgens de Collse Watermolen. Deze watermolens zijn beide erg bekend geworden nadat Vincent van Gogh deze heeft geschilderd. In de plaats Nuenen kom je verschillende gebouwen of bezienswaardigheden tegen die Vincent van Gogh vroeger heeft geschilderd.

HUP's favoriet

lengte: 51.66 km thema: historisch, landelijk, lekker 

 3 uur 18 min  2 uur 38 min


Via een prachtige route langs het Eindhovens Kanaal fiets je vanuit HUP naar Eindhoven. Bij elke kilometer kom je dichterbij de stad. Neem je tijd, want we hebben een aantal leerzame afstapmomenten toegevoegd. Wat uiteraard niet mag ontbreken: een bezoek aan het Philips museum. Philips is verantwoordelijk voor de explosieve groei van Eindhoven, die startte vanaf 1920. Wie weet kom je ook wel je eerste auto tegen, of die van je jeugdvriend, of van je ouders bij het DAF museum!


Verlaat de drukke stad en zoek snel de rustige omgeving weer op. Onderweg kom je meerdere molens tegen en kan je heerlijk uitwaaien bij het meertje van Beuven. Via het gezellige Brabantse plaatsje Mierlo fietsen we na een compleet dagje uit terug naar het hotel.

Heerlijk slapen na een lange fietstocht

Ben je lekker sportief bezig geweest op je racefiets of mountainbike of heb je er een lange fietstocht opzitten, dan wil je niets liever dan een lekker bed. Bij HUP sta je uitgerust op, loop je direct door naar het ontbijt om vervolgens te genieten van een nieuwe fietsdag. Daarnaast kun je gebruik maken van alle onze andere faciliteiten zoals het zwembad, de fitness, bowlingbaan en restaurant.

BASE ROOM

Not so basic

• 32 m2

• 2 personen (tot max 4)

Boek nu

CLUB ROOM

Join the CLUB Room

• 32 m2

• 2 personen (tot max 4)

• Top floor

• Leuke extra’s

Boek nu

CLUB FAMILY

Quality time

• 38 m2

• 2 – 5 personen

• Ideaal voor gezinnen

Boek nu

CLUB XXL

Think big

• 64 m2

• 6 personen

• Kitchenette

• Extra regendouche

Boek nu

REVIEWS HUP

rating-hotels-nl-83
rating-booking-83
rating-tripadvisor-4
Meer informatie