Fietsroutes bij HUP

Welkom in de prachtige omgeving van Mierlo. Dit is de ideale plek voor een mooie fietstocht. Vanuit ons hotel spring je zo op de fiets. Ga je voor een route door het groen? Of kies je liever voor een stedelijke route door Eindhoven? Of je nu een recreatieve fietser bent, wilt sprinten op een racefiets of de modder opzoekt met een mountainbike. Ontdek de beste fietsroutes in de buurt van ons hotel en laat je verrassen door de schoonheid van de Brabantse landschappen.

hup-sport-mierlo-fiets-fietsenstalling_v1

De Strabrechtse Heide en hoor de klokken

Lengte: 43.48 km 

Thema: landelijk, lekker, natuurlijk


 2 uur 31 min  2 uur 1 min


De Strabrechtse Heide is met haar bossen, heide en vennen een schitterend natuurgebied. Fiets in alle rust tussen de grazende schaapjes, verschillende libellensoorten en bijzondere plantensoorten. Je kan hier ook even afstappen om een korte wandeling te maken als aanvulling op je fietstocht. Naast de mooie natuur kom je ook door de plaatsen Asten en Heusden waar je jouw dagje uit compleet kan maken. Zo kan je een bezoek brengen aan het Klok & Peel museum waar de grootste collectie van klokken en beiaards ter wereld te bezichtigen is.

Rondje
Geldrop-Mierlo

Lengte: 47.71 km 

Thema: cultureel, dorpen, natuurlijk


 2 uur 52 min  2 uur 17 min


Een ondernemende groep inwoners van de dorpen Geldrop en Mierlo bedachten, samen met de gemeente, deze fietsroute om jou te laten zien hoe prachtig de omgeving is. Je komt langs de plekken waar zij trots op zijn, zoals de uitgestrekte heides en bossen. Je komt langs monumentale panden, het Eindhovens Kanaal en sla ook zeker het unieke Geldropse treinstation niet over! De oude en nieuwe wijken die je ontdekt geven een kijkje in het dagelijks leven van de inwoners van deze dorpen. Fiets mee en je begrijpt vanzelf waarom zij zo trots zijn op hun omgeving!

Van Gogh Nuenen

Lengte: 45.96 km 

Thema: cultureel


 3 uur 3 min  2 uur 27 min


Vincent van Gogh woonde en werkte van december 1883 tot november 1885 in Nuenen. Zijn verblijf in Nuenen wordt beschouwd als een van de belangrijkste en meeste productieve periodes in zijn leven. Met grote inzet maakte hij in Nuenen 194 schilderijen, waaronder ‘De aardappeleters’, 313 tekeningen, 25 aquarellen en 19 briefschetsen.


Daarnaast vormen Nuenen zelf en haar omgeving een collectie op zich. Maar liefst 23 gebouwen en landschappen hebben een directe relatie met het tweejarig verblijf van Vincent in Nuenen. Van die 23 objecten zijn er 14 door hem, één of meerdere keren geschilderd of getekend. De Van Gogh fietsroute loopt langs deze levende collectie.

Watermolens en een stukje
Wilhelmina kanaal

Lengte: 31.75 km 

Thema: dorpen, historisch, lekker


 1 uur 50 min  1 uur 28 min


Dat Nederland echt een land vol water is kom je ook deze route weer achter. Het Wilhelminakanaal begint in Zuid-Willemsvaart bij Laarbeek en loopt door tot Amer bij Geertruidenberg. Je fietst deze route langs een klein gedeelte van dit 68 kilometer lange kanaal.


Daarnaast vind je in Nuenen de Opwettense Watermolen dat het grootste waterrad heeft van heel Nederland. Als je de beek 'Kleine Dommel' stroomopwaarts volgt, vind je vervolgens de Collse Watermolen. Deze watermolens zijn beide erg bekend geworden nadat Vincent van Gogh deze heeft geschilderd. In de plaats Nuenen kom je verschillende gebouwen of bezienswaardigheden tegen die Vincent van Gogh vroeger heeft geschilderd.

Trek je stoute (fiets)schoenen aan

Lengte: 60.19 km 

Thema: landelijk, lekker, natuurlijk


 3 uur 38 min  2 uur 54 min


Deze fietsroute brengt je door diverse typisch Noord-Brabantse plaatsen die elk hun eigen verhaal en gastvrije afstapmomenten hebben. Nuenen is bekend als de plek waar Vincent van Gogh een paar jaar heeft gewoond. Best had een eigen industrie van schoeisel. Eerst werden er klompen gemaakt, later kwam de Bata fabriek waar in de hoogtijdagen 2500 mensen werkten. Dit zijn er nu nog 120 en de fabriek staat er nog steeds. Het terrein vormt tegenwoordig een communitypark naar het voorbeeld van het Eindhovense Strijp-S.


De middeleeuwse stadskern De Veste in Brandevoort mag je niet missen. Dit is een Vinex-wijk in Helmond en is volledig opgezet als een middeleeuwse stadskern.

De parels van de Peel

Lengte: 43.97 km 

Thema: landelijk, lekker, natuurlijk


 2 uur 59 min  2 uur 23 min


Laat je verrassen op deze wonderbaarlijke route door de Peel in Brabant. De fietsroute wisselt af tussen de groene omgeving en charmante dorpjes. Voeg daar de parels van afstapmomenten aan toe en je route is compleet. Wat dacht je van een vlindersafari? Of stop onderweg even bij de pluktuin en neem een bosje bloemen mee naar huis!


Parkeer de auto bij de Sint-Willibrorduskerk en begin je route in het dorp Milheeze. Al snel loopt de route over in een rustig en groen fietspad over de Leemskuilendijk, langs allerlei schattige boerderijen. Je komt uiteindelijk uit in het charmante dorp Bakel; het oudste dorp van Noord-Brabant. Het dorp komt al uit het jaar 714. Na Bakel voert het riviertje Esperloop je langs de rand van natuurgebied De Stippelberg voordat je weer terugkomt in het dorpje Milheeze.