FANATIC Het voetbalmuseum

Het levenswerk van oranjefan en verwoed verzamelaar Jos Lenssen heeft bij HUP op dinsdag 2 april 2019 een prominente plek gekregen. De gigantische voetbalverzameling begon op tienjarige leeftijd met het toegangskaartje voor een eerste voetbalwedstrijd.


'Een uit de hand gelopen hobby' die uitmondt in één van de meest uitzonderlijke verzamelingen in de sport. Van shirts en voetbalschoenen van voetbalhelden, die deel uitmaakten van de meest fantastische goals tot de complete 'Tiroler outfit' van Louis van Gaal die hij droeg tijdens de huldiging van de Duitse Meister in 2010. Bij HUP sta je er zowat met je neus boven op.


Wat dacht je van het shirt waarin Diego Armando Maradona tijdens zijn verblijf in HUP in 2017 dagelijks de trainingen leidde? Die hangt hier ook. Samen met de originele voetbalschoenen waarmee gescoord is door Samuel Eto’o, Romário de Sousa Faria, Ruud van Nistelrooy, Ruud Gullit en Marco van Basten. Een schamele 650 originele wedstrijdshirts van clubs en nationale elftallen, 800 bekende voetbalboeken en nog veel meer bijzondere voetbalmemorabilia. En dat is mooi. Ga zelf maar kijken.


De collectie van Jos zou er niet zijn zonder zijn uiteenlopende voetbalcontacten. Door deze sociale contacten met Louis van Gaal, Jordi Cruijff, Guus Hiddink, Hans van Breukelen, Wesley Sneijder en nog meer voetbalhelden wist hij echte collectors items te verzamelen.


Wij verwelkomen je 365 dagen per jaar van 07:00 tot 23:00 u

hup-hotel-sport-mierlo-voetbal-sport-museum-fanatic

“Ongelooflijk wat een inspiratie je krijgt. In dit hotel is alles top!”

- Louis van Gaal

Wil je nog meer voetbal?

Interactieve voetbalmuur

Tijd om die grote praatjes eens waar te maken! Toon jouw voetbalskills op onze interactieve voetbalmuur. Kies jouw favoriete spel en mik als Messi. Leuk om in je eentje te spelen of om jouw vrienden of familie uit te dagen voor een spannend potje.

Voetbalquiz

Houd jij wel van een speurtocht? Met de HUP voetbalquiz testen wij jouw voetbalkennis. Alle antwoorden zijn terug te vinden door ons gehele hotel. Een leuke zoektocht voor de hele familie!


De quiz is gratis af te halen bij de receptie.

Shirtwand

Alle shirtliefhebbers opgelet! Op onze shirtwand in de multihal vind je bijna 100 shirts uit allerlei verschillende landen. Tijd om je ogen uit te kijken. Hangt jouw favoriete club er ook tussen?

Een museum vol met unieke voetbalshirts

In FANATIC kijk je jouw ogen uit met zoveel speciale voetbalitems. Wij hebben de 7 meest bijzondere voetbalshirts voor je op een rijtje gezet.

Bekijk hieronder de foto's van de opening op 2 april 2019